Tijdelijke muur-print voor Avans academie

De Avans academie in ’s-Hertogenbosch is een school die niveau 5 opleidingen biedt, oftewel associate degrees. Een aantal maal in hetjaar hebben zij open -dagen en avonden. Om dit te laten zien aan devoorbijgangers van het pand, zochten zij naar een oplossing voor op het pand.

Wij zijn meteen naar de tekentafel gegaan om een passend concept te maken. Op het pand mag niks achterblijven van de montage. Dit betekend dat er geen borden, of frames met banners op de muren geschroefd mochten worden. Daarbij moest de signing tijdelijk zijn, en niet langer dan twee weken blijven zitten.

Na het bedenken van de verschillende mogelijke opties, eneen aantal testen van verschillende folies. Hebben wij gekozen voor eentijdelijke muur-print, met een lijmlaag die niet uithard. Dit betekend dat de print makkelijk en zonder resten weer te verwijderen is.

Op de dag van montage hebben we de twee prints in vier delen geplakt. De print is uitgemeten zodat ze goed uitgelijnd zijn aan de onderkant. Met een hoogwerker reikte we naar het hoogste punt van de print en zo hebben we van boven naar beneden geplakt.

Over het eindresultaat waren wij én de klant heel tevreden. Hij is erg goed zichtbaar. De huisstijl zorgt ervoor dat de boodschap sterk wordt overgebracht.

Na twee weken hebben wij de prints weer verwijderd door middel van een hoogwerker. Omdat de lijm dus niet is uitgehard is de muur-print zonder enige moeite en rijsten te verwijderd.